Θυρσος

Ο θύρσος στην Ελληνική μυθολογία ήταν το τελετουργικό εξάρτημα του Διόνυσου και της συνοδείας του, των Μαινάδων Σατύρων και άλλων.Ήταν ένα μικρό ευθύγραμμο ραβδί φυσικής προέλευσης, και είναι κλαρί από κάποιο φυτό, ίσως από μάραθο ή νάρθηκα, με φουντωτό άνθος στη κορυφή του. Συχνά απεικονίζεται δεμένος με κορδέλα ή πλεγμένος με αμπελόφυλλα. Στην κορυφή είναι στεφανωμένος με κισσό, αμπελόφυλλα, ή με ένα κουκουνάρι ήμερου πεύκου. Το μήκος του θύρσου κυμαίνεται σημαντικά, από 30 εκατοστά μέχρι 2 μέτρα.

Λευκο

Κατηγορία: Αδριανή, Δράμα Π.Γ.Ε. ”Μακεδονία”

Ποικιλιακή Σύνθεση: Μαλαγουζιά / Viognier

Χαρακτηριστικά του κρασιού
Το Thyrsus έχει χρώμα λεμονί απαλό. Μύτη μέτριας έντασης με χαρακτηριστικά αρώματα που θυμίζουν μια πανδαισία από λευκά άνθη, μαζί με λευκόσαρκα φρούτα, πυρηνόκαρπα φρούτα που εξελίσσονται σε αρώματα ανθών πορτοκαλιάς τα οποία συμπληρώνονται με βοτανικές νύξεις από αρώματα λεμονάτης verbenas και θυμαριού, ενώ στο τελείωμα έχουμε πινελιές μελιού και κερήθρας.Στο στόμα είναι ξηρό, με οξύτητα μέτρια, σε ισορροπία με το γεμάτο σώμα του κρασιού.
Η επίγευση του είναι προς μέτριας διάρκειας.
Το Thyrsus είναι δημιούργημα του νεότερου οινολόγου μας Αλέξανδρου Τσάλκου.
Ελληνικό κρασί με γαλλική φινέτσα!

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας και ακολουθήστε το Κτήμα Οινογένεσις.
Χρειάζεται μόνο ένα δευτερόλεπτο για να είσαι ο πρώτος που θα μάθει για όλα τα νέα και τις εκδηλώσεις μας.
Επισκευθείτε τα κελάρια του Οινοποιείου μας και το Κτήμα Οινογένεσις και ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί γαστρονομικές τοπικές παραδόσεις.ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ