Ο Αμπελωνας

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος, βρίσκονται μοιρασμένοι στο Νομό Δράμας και Καβάλας, όπου σήμερα καταλαμβάνουν μία έκταση 300 περίπου στρεμμάτων.

Κλίμα και αμπέλι αποτελούν ένα καθοριστικό δίδυμο για αυτό και επιλέχθηκαν οι δύο αυτές περιοχές. Αν και το κλίμα και στις δύο αυτές περιοχές είναι μεσογειακό, χαρακτηρίζεται από υγρούς, ήπιους χειμώνες και μεγάλα, θερμά, ξηρά καλοκαίρια, ο ορεινός όγκος του Παγγαίου και η θαλάσσια αύρα του Αιγαίου Πελάγους επηρεάζουν διαφορετικά τις δύο αυτές περιοχές.

Η καλλιέργεια των αμπελιών του κτήματος, γίνεται με τα πρότυπα της Βιολογικής γεωργίας, σε εδάφη άγονα, που δεν συγκρατούν το νερό, είναι πετρώδες, ασβεστολιθικά και ημιαργιλώδες. Η έλλειψη στοιχείων διατροφής της αμπέλου είναι παράγοντες που συντελούν στην παραγωγή κρασιών καλής ποιότητας.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον, στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, αποτελούν για το κτήμα απαραβίαστoυς κανόνες. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι οι ελληνικές: Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Ξινόμαυρο και Μοσχάτο και οι «διεθνείς» Sauvignon Blanc, Semillon, Ugni Blanc, Viogner, Grenache, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Merlot.

Η σχέση αμπελιού και ανθρώπου είναι δυναμική και εξελίξιμη στον χρόνο. Γι’ αυτό κάθε χρόνο οι καλλιεργητικές τεχνικές εμπλουτίζονται, βοηθώντας στην πραγμάτωση του επιθυμητού αποτελέσματος. Μόνο η αγάπη, η φροντίδα και ο σεβασμός του ανθρώπου προς αυτό παραμένουν σταθερές αξίες.

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας και ακολουθήστε το Κτήμα Οινογένεσις.
Χρειάζεται μόνο ένα δευτερόλεπτο για να είσαι ο πρώτος που θα μάθει για όλα τα νέα και τις εκδηλώσεις μας.
Επισκευθείτε τα κελάρια του Οινοποιείου μας και το Κτήμα Οινογένεσις και ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί γαστρονομικές τοπικές παραδόσεις.ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ