Το Οινοποιειο

Ένα μεγάλο καστρόσπιτο 4,000 τμ, εμπνευσμένο αρχιτεκτονικά από τα Παλαιά Μακεδονίτικα Αρχοντικά είναι ο χώρος μας. Βρίσκεται ανάμεσα στο Δοξάτο και την Αδριανή του Νομού Δράμας. Πέντε κτήρια ενωμένα, που διαρθρώνονται σε τρία επίπεδα.

Το Ισόγειο   λειτουργεί ως χώρος παραγωγής-εμφιάλωσης και αποθήκευσης. Είναι δομημένος έτσι ώστε να διευκολύνονται οι εργασίες του Οινοποιείου και πλήρως εξοπλισμένος με τα πιο σύγχρονα μέσα οινοποίησης: τάπητα Διαλογής, εκραγιστήριο, πνευματικό πιεστήριο, ανοξείδωτες δεξαμενές προζυμωτικής κρυο-εκχύλισης για τα λευκά και τα ροζέ κρασιά, ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και σταθεροποίησης με ελεγχόμενο σύστημα ψύξης. Συνολικά 42 δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 400.000 λίτρων με μέγιστη παραγωγή 250.000 λίτρων κρασιού ετησίως. Ως φυσική συνέχεια του χώρου των δεξαμενών βρίσκεται ανεξάρτητος ο χώρος εμφιάλωσης. Η αυτόματη μηχανή εμφιάλωσης περιλαμβάνει σύστημα πλύσης των φιαλών, πλήρωσης με το έτοιμο κρασί και τοποθέτησης φυσικού φελλού. Οι φιάλες τοποθετούνται σε μεγάλους παλλετοκλωβούς στο χώρο αποθήκευσης.

Λίγες ημέρες μετά, οδηγούνται στη μηχανή τοποθέτησης καψυλλίων και επικόλλησης ετικετών στις φιάλες, συσκευάζονται σε χάρτινα κιβώτια και παραμένουν σε ελεγχόμενη θερμοκρασία μέχρι την ώρα της μεταφοράς τους.

Στο Υπόγειο, βρίσκονται οι χώροι παλαίωσης κρασιών χωρισμένοι σε δύο ενότητες.

Στην πρώτη υπάρχει ο χώρος παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια. Το καθένα   χωρητικότητας 225 λίτρων, προσδίδει στα ερυθρά και σε κάποια λευκά κρασιά τις ευεργετικές ιδιότητες του ξύλου. Στον χώρο επικρατούν ιδανικές συνθήκες παλαίωσης με σταθερή θερμοκρασία και υγρασία.

Λίγο πιο έξω δημιουργήθηκε ο χώρος της Οινογνωσίας με θέα στο χώρο κράτησης συλλεκτικών φιαλών. Διαθέτει οπτικοακουστικό σύστημα και δυνατότητες προβολής σύγχρονης τεχνολογίας. Ο επισκέπτης ενημερώνεται για όλη την «ζωή» μιας φιάλης από την γένεσή της έως την στιγμή της κατανάλωσής της. Ένας μικρός, αλλά ενδιαφέρων χώρος για συνέδρια και παρόμοιες εκδηλώσεις.

Στη δεύτερη ενότητα βρίσκονται τα κελάρια. Μικρές αίθουσες-κάβες με θυρίδες των 25 περίπου φιαλών προς φύλαξη ιδιωτικών συλλογών.

Η υπό κατασκευή αίθουσας γαστρονομίας, θα πλαισιώσει την φιλοσοφία του Κτήματος, επικυρώνοντας τη γευστική ισορροπία κρασιού και φαγητού.Στον πρώτο όροφο, με τα εντυπωσιακά του χαγιάτια βρίσκεται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Πλήρως οργανωμένη για να φιλοξενήσει σημαντικές ανθρώπινες στιγμές, εκδηλώσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος και συνεστιάσεις.

ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨIΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΡΓΙΩΝ.

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας και ακολουθήστε το Κτήμα Οινογένεσις.
Χρειάζεται μόνο ένα δευτερόλεπτο για να είσαι ο πρώτος που θα μάθει για όλα τα νέα και τις εκδηλώσεις μας.
Επισκευθείτε τα κελάρια του Οινοποιείου μας και το Κτήμα Οινογένεσις και ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί γαστρονομικές τοπικές παραδόσεις.ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ